TERUG NAAR HOME

"De Dutch Stream Awards moesten en zouden doorgaan dit jaar"

Nieuws - 26 oktober

Het is momenteel niet bepaald simpel om een evenement op te zetten. En iedereen weet waarom. Fysieke indoor events zijn op dit moment niet toegestaan en de kans dat dit snel gaat veranderen is klein. Blammo, de organisator van de Dutch Stream Awards stond daardoor voor een enorme uitdaging. Want hoe vervang je de Award Show die vorig jaar plaatsvond tijdens Firstlook Festival? 

Toch is er volgens Jan-Johan Belderok, content manager bij Blammo, geen moment van twijfel geweest over het doorgaan van de DSA in 2020. “Sterker nog, dit is juist het jaar om het door te laten gaan. Game streams zijn tijdens de lockdown enorm belangrijk geweest voor heel veel mensen. Het was een van de plekken waar je elkaar veilig kon ontmoeten. de kijkcijfers vertonen momenteel een enorm piek en de streamers zelf hebben veel meer uren content gemaakt om aan de vraag naar afleiding en entertainment te voldoen. Het is nu de juist een moment om dat met elkaar te vieren.”

De bekendmaking van de nominaties en de uitreiking van de Awards zelf zullen dit keer in een online liveshow gepresenteerd worden. Belderok: “We hebben met Blammo veel ervaring met het produceren van livestreams en de fans van game streams en de streamers kunnen dus twee grote shows verwachten. We zitten vol met ideeën die we in beide shows gaan verwerken en er komt het nodige spektakel.” 

De uitreiking van de Dutch Stream Awards vindt plaats op woensdag 2 december.